Lækker julefrokost i Sydjylland

Lækker julefrokost i Sydjylland

Det er jul, hvilket betyder at weekender er fuldt booket, fordi der skal presses julebag, julefrokoster og hygge ind. Man skal nå det hele, men især julefrokosterne fylder, for det giver ofte tømmermænd. Men julefrokosterne fylder ikke kun meget i selve weekenden, de fylder også meget blandt følelserne. Til en julefrokost ser man alle dem, som man ikke har set længe, og det udvikler sig ofte til sjov og spas, som man normalt ikke oplever i weekenderne. Der er altid oplevelsen, som tæller mest, men maden har også stor betydning. Mad har altid fyldt meget i de danske hjerter, så hvis man selv kan samle selskabet, så er det bare et finde en lokation. En godt bud på en region kunne være en julefrokost i Sydjylland, her bliver der kræset om maden, og der er altid godt humør blandt personalet.

Hvis man beslutter sig for at holde en julefrokost i Sydjylland, så ender det oftest ud med, at det bliver julefrokost på kro. Der er mange kroer i Sydjylland, som går meget op i traditionen omkring en julefrokost. Det er blandt andet:

  • Klassisk julemenu
  • Der skal snaps til
  • Hyggelig krostemning
  • Natmad

Den klassiske julemenu som vi kender den, starter ud med fisken. Det er alt fra fiskefillet til sild, og derefter kommer de lune retter, som er alt fra varm leverpostej til lune frikadeller. Derefter kommer resten af menuen, som du kender hvert år. Foruden maden så kommer drikkevarene selvfølgelig, og her bliver der som altid serveret øl og snaps, hvilket man aldrig går glip af til julefrokost i Sydjylland. Hvis man ønsker, kan man også få vin til, hvis gæsterne er til den slags. Når snapseglassene er tømt, så er der tid til at slå mave, hvilket er vigtigt. Så får man nemlig plads til at den gode kage, ost og kiks, som der kommer ind på bordene. Dertil serveres der kaffe, så man ikke bliver for tør i halsen.

For at det ikke skal blive for stillesidende, så spiller musikken langsomt om, så man kan få en hyggeligt julefrokost på kro. Det betyder, at man kan tage chefen under armen, hvis man er afsted med arbejdet. Er man derimod afsted med familien, så kan man tage svigermor under armen og fedte sig ind der. Det er aldrig dårligt med point i bogen, og her har du en chance for at gøre det på en sjov og hyggeligt måde. Og der er aldrig nogen, som siger nej til en dans, hvis de først har fået lidt indenbors. På denne måde kan man få sat fut under sin julefrokost i Sydjylland. For at slutte aftenen fantastisk, så bliver der også serveret natmad, så man kan få en god tur hjem. Det er alt fra den klassiske “bygselv” hotdog, som kan få alle op fra stolene. Er man ikke til den slags, så kan man altid vælge noget andet, hvilket kan være lune frikadeller med kold kartoffelsalat, som også går sikkert hjem. Alt i alt så håber jeg, at dette indlæg kan give inspiration til en god julefrokost på kro.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *