Pynt din have med de flotteste Georginer

Pynt din have med de flotteste Georginer

Alle med grønne fingre synes ofte, at vinteren er en lang periode, fordi de ikke få lov til at være i haven. Al den tid som de kunne have brugt i haven kommer derfor til at blive brugt på andet, som ikke har med haven at gøre. Men sådan behøves det slet ikke at være, for man kan blandt andet planlægge, hvad man vil gøre med haven til foråret eller have planter indenfor. Det kan blandt andet være, at man har Georginer, som overvintre indenfor, fordi de ikke kan klare frostvejr. På denne måde kan man holde de grønne fingre i gang. Man synes dog at Dahlia og Georginer er svære at holde, men det er de ikke, så længe man bare sætter tid af til dette. Derfor kan man i vinterhalvåret gå i gang med at dyrke dem. Noget af det smukke ved Georginer er blandt andet:

  • Mange former og farver
  • Mix og match
  • Blomstrer fra marts til oktober

Dette er noget, som man hurtigt finder ud af, når man bare har haft Dahlia og Georginer i haven i et år. Man lærer hurtigt, hvorfor at der er mange, som vælger at have disse blomsterløg til haven.

Mix af former og farver.

Noget af det smukke ved Georginer er blandt andet, at der findes ca. 28 arter, som blandt andet vokser vildt i Mexicos bjerge. Dertil kommer det, at der findes 15 forskellige former for Georginer. Der findes Georginer med små blade, store blade, smalle blade osv. Det betyder, at man kan have store blomster bede, hvor man har forskellige arter og former. Dertil kommer det også, at Georginer fås i mange flotte farver. Det er blandt andet:

  • Hvis
  • Gul
  • Rød
  • Lille
  • Mix

Det betyder, at der er rig mulighed for at finde nogle Georginer, som man synes er flotte. Georginers farver er ikke kun kraftige farver, men de fås også i mere matte og mørke. Det betyder, at man blot ud fra ens Georginer i haven kan lave en buket, som har et stort farvespektre, som passer sammen.

Man kan altså mixe og matche former og farver, som det falder en ind. Det er blandt andet noget, som man benytter sig af, når de skal ud og købe blomsterløg. Så kan de købe en pose med forskellige, og derved få et naturligt bed, som har mange smukke farver, der holder store dele af året.

Blomstrer fra marts til oktober

Endnu en god ting ved Georginer er helt klart, at de blomster store dele af året. Georginer tager kun 8 dage om at spire, og så går der ikke megen tid, før selve blomsterhovedet skyder ud. Desværre er de ikke gode venner med frosten, og lægger sig derfor ned, også selvom det blot er en frostnat. Mange tager derfor deres blomsterløg ind i vinterhalvåret. Man kan dog strække deres blomstring og undgå frosten, hvis man ligger en fiberdug henover. Mange vælger ofte at tage den af når de tager på arbejde, og ligger den på ved spisetid. På den måde kan man udskyde tidspunkten, hvor man tager sine Georginer ind.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *