Hvorfor en fugtmåling er vigtigt at foretage

Hvorfor en fugtmåling er vigtigt at foretage

Der er forskellige ting i et hus, der kan medføre forskellige fugtskader. Dette kan hurtigt blive et meget grimt og desuden dyrt syn, hvilket ingen kan ønske for sig selv og sit hus. Noget så ganske banalt som et badeværelse, hvor man har taget sig sit sædvanlige morgenbad, er et af de rum i huset, der er mest udsat når det kommer til fugtskader. Glemmer man adskillige gange at åbne et vindue eller en dør efter man har taget sit bad, kan man hurtigt komme ud for at fugtmængden i rummet har overskredet hvad der er fornuftigt.

Hvad er kondens?

Denne slags kan såmænd forekomme i alle andre værelser ligeså vel som badeværelset – også selvom man ikke umiddelbart opererer med varme elementer eller væsker i rummet. Det handler blot om, at et varmt område møder et koldt område, hvorefter her kan forekomme dét, man kalder kondens. Du kender det formentlig fra din vindueskarm om morgenstunden til vintertid. Her vil der være skabt noget der ligner dug, som har lagt sig hen over bunden af vinduet, hvis ikke et større område. Det samme ser du ved en kold flaske cola fra køledisken. Det er alt sammen kondens, og det er ikke et synderligt godt tegn for dit indeklima. Du kan gennem en fugtmåling undgå denne slags.

 

Hvad anbefales der?

Alle anbefales at lufte ud nogle gange om dagen i en tidsperiode, som strækker sig over noget i stil med 5 til 10 minutter pr. gang. Mere er ikke nødvendigt, og de fleste mennesker oplever heldigvis ikke at fryse inde ved at lufte ud i 5 minutters tid et par gange om dagen. Derfor er det væsentligt bedre, bare at få det gjort, så du slipper for at skulle betale for de skader, det kunne have medført i længden. Har du mulighed for at skabe gennemtræk vil dette også være en optimal idé, eftersom stort set al luft i huset vil skiftes ud i løbet af et par minutter, hvorefter du vil have skabt et væsentligt bedre indeklima for dig og dine samboer. I værste tilfælde kan du komme ud for at udvikle skimmelsvamp i din bolig, hvilket både er en dyr og usund fornøjelse at skulle tage sig af.

 

Gør alle en stor tjeneste

Desuden har du måske oplevet, at nogle af dine slimhinder eller generelt øjnene har været tørre – dette er et tegn på, at der er for meget tør luft i din bolig. Ligeledes kan du modsat have oplevet, at have svært ved at drive sveden væk fra din krop når du befinder dig inde døre. Begge dele er tegn på manglende eller dårlig udluftning, og kan altså løses ved at følge de simple trin nævnt før. Enten ved at skabe gennemtræk i et par minutter, eller lufte ud i 5-10 minutter nogle gange om dagen. Mere skal der ikke til. Gør derfor dig selv, din bolig og dine samboer en stor tjeneste og begynd at lufte ud. I længden vil det både være økonomisk fornuftigt og desuden skabe et meget bedre indeklima, som er væsentligt mere behageligt at opholde sig i.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *