Tilføj personlighed og liv til hjemmet med nye pudebetræk

Hverdagens base

Hjemmet er den base, som man altid vender tilbage til. Det danner ramme om hverdagen, og spiller en stor rolle i at få familiære og kærlige relationer til at trives. For at hverdagen skal kunne fungere, så skal hjemmet også fungere. Det er derfor vigtigt, at hjemmet er indrettet autentisk, og afspejler de personligheder der bor der. Der er mange forskellige fokusområder, når man skal indrette et hjem. Det vigtigste er, at hjemmet bidrager til ens liv, fremfor at hæmme det.

Det er individuelt, hvad der fungerer for en, men er man i tvivl, om hvordan ens personlige stil egentlig er, kan man drage inspiration fra forskellige teorier om indretning og arkitektur som eksempelvis feng shui. Hvis man kan mærke at indretningen i ens hjem gør en utilpas og stresset, fremfor at skabe ro og glæde, så bør man foretage nogle ændringer. Man behøver ikke at lave hele huset om, da dette er en stor og ofte dyr proces, man kan blot nøjes med at gradvist foretage nogle små ændringer. Dette kan være helt simpelt, som eksempelvis at købe nogle nye farverige pudebetræk til nogle gamle puder, eller man kan købe en anden form for brugskunst, der tilfører noget personlighed og autencitet til hjemmet.

 

Hvad er brugskunst, og hvorfor er det vigtigt?

Brugskunst er, som navnet antyder, kunst der bruges. Det er altså kunstgenstande i hjemmet, der samtidig kan bruges til noget, og som har en eller anden form for funktion. Brugskunstgenstande tilfører kant og personlighed til hjemmet, da det ofte er en flottere version af en ellers kedelig dagligdags genstand, men som stadig har samme funktion. Brugskunst er med til at fortælle en historie om, hvem der bor i hjemmet, samt tilføre liv og personlighed til indretningen. Der findes rigtig mange forskellige former for brugskunst. Det indebærer bl.a. ting som:

  • Vaser
  • Lys
  • Glas
  • Bestik
  • Knager
  • Puder

Nogle ville måske definere det som nipsting, mens andre mener, at det er utrolig vigtigt for hjemmets indretning. Brugkunst er utrolig godt til at støtte op om en bestemt stemning. Hvis man føler at ens hjem er tomt, eller ikke frembringer den rigtige vibe, så kan man med fordel købe noget brugskunst. En rigtig god måde at bringe nyt liv ind er ved eksempelvis at købe nye pudebetræk til gamle puder. Man kan få et hav af pudebetræk i forskellige farver og mønstrer, som kan pynte i sofaen og tilføre lidt liv.

 

Vigtigheden af farver i hjemmet

Farver kan være med til at forme rummene i hjemmet og skabe en bestemt stemning. Hvis man eksempelvis gerne vil have højere til loftet, kan man med fordel male gulvet og væggene den samme farve. Dette skaber en illusion om, at rummet er større, end det egentlig er. Man kan også opnå fede resultater ved kun at male halvdelen af væggen en sjov farve. Farverne kan også tilføres ved møbler og brugskunst. Her kan man eksempelvis tilføje vaser eller pudebetræk i sjove farver. Dette giver en fornemmelse af hygge og glæde, og giver både gæster og hjemmets beboere lyst til at tilbringe mere tid i rummene.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *