Find de rigtige stalddøre til din stald

Find de rigtige stalddøre til din stald

Overvejelser omkring staldinventar

Når man taler om staldinventar, er der mange, der har holdninger om, hvad der er godt, og hvad der er dårligt. Det kan derfor godt være svært at finde ud af, hvor man skal starte henne, og hvilke løsninger man bør undersøge. Heldigvis er der i dag flere store online netværk, hvor man har mulighed for at spørge om råd og vejledning, eller hjælpe andre med sin egne erfaringer. Alt efter hvad ens udgangspunkt er, bør man gå forskelligt til værks. Der er stor forskel på, om man allerede er indehaver af en stald, eller om man er i gang med at bygge en helt ny stald op fra bunden af. Er det første tilfældet, har man sandsynligvis lidt mere erfaringer, og ved måske hvad der førhen har virket, hvorimod man i det andet tilfælde er forholdsvist på bar bund. I begge tilfælde bør man overveje, om man ønsker at købe staldinventaret brugt eller som helt nyt. Det er ofte muligt at finde solidt staldinventar, der har været brugt, men stadig kan holde flere år.

 

De perfekte stalddøre

En utrolig essentiel ting, når man taler om staldinventar, er naturligvis stalddøre samt staldvinduer. Det giver lidt sig selv, at det selvfølgelig er vigtigt, at der er døre og vinduer, så vejr og lignende kan holdes ude, men stalddørene er også med til at holde dyrene inde. Der findes mange forskellige stalddøre, der er lavet i forskellige størrelser, materialer, designs osv. Ofte er det muligt at få specialdesignet en stalddør, så den passer perfekt til ens personlige stald. De mest klassiske former for stalddøre er:

  • Konventionelle stalddøre
  • 2-delte stalddøre
  • Stalddøre med sideparti
  • 2-fløjet staldporte

De forskellige døre tilbyder forskellige fordele. En konventionel stalddør er klassisk, simpel og praktisk, men det kan eksempelvis også være smart med de 2-fløjet staldporte, hvor man kan kigge ind til dyrene, og som passer ind til større stalde, hvor der til tider skal passere mange dyr igennem.

 

Materialer

Ofte vil man opleve at dørene er lavet i træ og stål. Dette er de mest robuste døre, der kan holde til lidt af hvert, og stå imod det danske vejr hele året rundt. Træet er ofte enten lærketræ eller hårdttræ, da dette er solide træarter, der er meget holdbare. Når man investerer i stalddøre, er det altid godt at overveje, hvor meget man vil vedligeholde dem samt hvor længe de gerne skulle holde. Hvis man ønsker døre, der ikke kræver særlig meget vedligeholdelse, og som kan holde i rigtig mange år, så bliver man højst sandsynligt nødt til at investere lidt mere i nogle lidt dyrere modeller, der til gengæld er i super kvalitet. Man kan tit spare nogle penge ved at købe staldinventaret på en online butik, da prisen er lidt lavere her, og det hænder ofte, at der er udsalg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *