Har du brug for en bedemand i Vamdrup eller Haderslev? Læs med her.

Har du brug for en bedemand i Vamdrup eller Haderslev? Læs med her.

Når der opstår et dødsfald i ens familie, vennekreds eller andet kan alt hurtigt synes meget uoverskueligt. Derfor står der for den syd- eller sønderjyske beboer heldigvis bedemænd i området til rådighed. Blandt kan du få en bedemand i Vamdrup som har mange års erfaring med sit erhverv, og derfor har fuldstændigt styr på, hvordan den valgte ceremoni bør udfolde sig, og hvilke forskellige ting, bedemanden kan hjælpe med. Det samme gælder for en bedemand i Haderslev, hvor der ligeledes kan findes hjælp med de mange forskellige ting der medfølger i forbindelse med et dødsfald så som:

  • Aftale en passende tid med den lokale præst
  • Bestille vogn, kapel og kiste
  • Udfylde de nødvendige attester

 

Hvorfor har vi bedemænd?

Der er et utal af forskellige opgaver, en bedemand tilbyder at hjælpe dig med. Mange mennesker er slet ikke klar over, at der er så meget hjælp at hente i forbindelse med en begravelse eller brænding. Dette er naturligvis for at lette noget af al den pres, som hviler på den pårørendes skuldre. Alle, som har været ude for dette ved, at det er en enorm byrde at skulle arrangere dette efter et dødsfald, hvor man er på sit allermest sårbare. Derfor er bedemændene sat i verden – for at hjælpe pårørende med netop dette.

 

Hvad kan bedemanden hjælpe dig med?

Som tidligere nævnt kan bedemanden blandt andet hjælpe dig med at bestille en tid med en præst, en vogn, en kiste og et kapel. Desuden vil de hjælpe med at udfylde attester, og give forskellige bud på hvordan arrangementet skal forløbe sig heriblandt;

  • Give et bud på hvordan kisten kunne se ud
  • Fortælle om de forskellige udsmykningsmuligheder

Eftersom man er så sårbar som man er på dette tidspunkt, er det en kæmpestor lettelse at få nogen professionelle til at hjælpe en med dette arbejde. Desuden fordi man ønsker, at give den afdøde person sin ’sidste gode oplevelse’ med livet og døden.

 

Sorg i forbindelse med dødsfaldet

Stort set alle mennesker oplever at der er nogle bivirkninger i form af forskellige former for sorg efter dødsfaldet. Dette kan være utroligt svært at forholde sig til, hvis man ikke er vant til at sørge. For nogle personer hjælper det at snakke om det med nogle venner eller bekendte, mens andre foretrækker at snakke med en professionel, eller en fra kirken. De fleste oplever at det er rigtig sundt at snakke om dette, selv om det kan være meget svært for mange at springe ud i det. Dette er blandt andet fordi mange oplever, at bekendte blot ønsker at man skal komme videre, når man egentlig bare vil dyrke sin sorg – hvilket også er meget sundt.

 

Gør tingene i dit tempo

Alt i alt handler det egentlig om, at man blot gør tingene i sit eget tempo. Her er det en god idé at tage kontakt til en bedemand, så noget af presset fra ens skuldre i hvert fald bliver mindsket eller fjernet – ellers kan det være utroligt svært både at skulle tage sig af kapel, vogn, kiste, præst og meget andet. Kontakt derfor en bedemand – fjern presset.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *